Vad kostar hemstädning?

Posted by on


När det gäller hemstädning och avdrag för flyttstädning, är en av de viktigaste frågorna som många ställer: vad är kostnaden? Det finns två vanliga sätt att debitera för en hemstädning: antingen genom ett timpris eller en fast pris. I denna del av artikeln kommer vi att utforska dessa två alternativ och diskutera vilka faktorer som påverkar priset för en hemstädning. Låt oss dyka in i vad som ingår i en hemstädning och hur det kan påverka kostnaden för ditt hem.

 1. Timpris

Timpriset för hemstädningstjänster innefattar vanligtvis följande steg:

 1. Bedömning: Städföretaget utvärderar storleken och skicket på hemmet.
 2. Diskussion: Detaljer angående städbehov, frekvens och specifika områden diskuteras.
 3. Offert: Baserat på bedömningen och diskussionen föreslås ett timpris.
 4. Avtal: När en överenskommelse nåtts påbörjas städtjänsten enligt schemat.
 5. Faktum: Det genomsnittliga timpriset för hemstädningstjänster i Sverige varierar från 300 till 450 SEK per timme.
 1. Fast pris

Bestäm tjänster:

 • Analysera de specifika städuppgifterna som behövs, som dammsugning, moppning, och köks- och badrumsstädning.

Utvärdera utrymme:

 • Bedöm storleken och layouten på fastigheten för att fastställa det fasta priset baserat på arbetsomfattningen.

Diskutera villkor:

 • Kommunicera med städtjänsten för att förstå eventuella ytterligare kostnader eller villkor relaterade till det fasta priset.

Granska avtal:

 • Läs noggrant igenom kontraktet eller avtalet för att säkerställa att alla tjänster som ingår i det fasta priset tydligt är specificerade.

Vad är fördelarna med att anlita en städfirma för hemstädning?

Att anlita en städfirma för hemstädning kan vara ett smart beslut för många. Men vad är egentligen fördelarna med att göra det? I den här sektionen kommer vi att utforska de olika fördelarna som kommer med att anlita en städfirma. Från att spara tid och energi till att få tillgång till professionell städutrustning och erfaren personal, kommer vi att diskutera hur en städfirma kan göra hemstädning mer effektiv och skräddarsydd för dina behov. Låt oss dyka in i fördelarna med att anlita en städfirma för din nästa hemstädning.

 1. Sparar tid och energi

Effektivitet: Professionella städare sparar tid och energi genom effektivt hantera alla städuppgifter.

Expertis: Utbildade yrkespersoner besitter expertis för att hantera städuppgifter snabbt och noggrant.

Specialiserade verktyg: Genom att använda avancerad städutrustning säkerställer professionella en noggrann rengöring, vilket ytterligare sparar tid och ansträngning.

 1. Professionell städutrustning

Professionella städföretag använder avancerad utrustning och förnödenheter för att säkerställa noggrann och effektiv rengöring. Dessa verktyg inkluderar högeffektiva dammsugare, specialiserade mopp och miljövänliga rengöringslösningar, vilket säkerställer en prickfri och hygienisk boendemiljö.

I början av 1900-talet uppfanns den första dammsugaren av Hubert Cecil Booth i England, vilket revolutionerade städindustrin.

 1. Erfarenhet och kunskap
 1. Erfarenhet och kunskap: Städfirmor har erfarenhet och kunskap inom olika rengöringstekniker och användning av professionella rengöringsprodukter.
 1. Skräddarsydd städning

Anpassade rengöringsplaner skräddarsydda för individuella behov.

Inledande bedömning för att fastställa specifika krav.

Flexibilitet att välja specifika områden eller uppgifter för rengöring.

Alternativ för extra tjänster som fönsterputsning eller djuprengöring.

 

Vanliga frågor

Vad ingår i en hemstädning?

En hemstädning inkluderar vanligtvis dammsugning och moppning av alla golv, rengöring av köket inklusive diskning av diskbänk och spis, rengöring av badrum inklusive toalett, handfat och dusch/badkar, tömning av sopor och dammtorkning av alla ytor.

Vad är skillnaden mellan en normal och en grundlig hemstädning?

En normal hemstädning innebär vanligtvis att man fokuserar på de mest använda utrymmena och tar bort synligt smuts och damm. En grundlig hemstädning är mer omfattande och inkluderar vanligtvis även rengöring av mindre använda ytor och områden, såsom bakom möbler och under mattor.

Kan jag få tilläggstjänster som till exempel fönsterputsning eller strykning?

Ja, beroende på städföretaget kan du ofta välja tilläggstjänster såsom fönsterputsning, strykning eller ugnrengöring. Detta brukar dock kosta extra och bör specificeras vid bokningstillfället.

Hur ofta bör jag boka en hemstädning?

Det beror på dina personliga preferenser och hur mycket smuts och damm som samlas i ditt hem. En normal rekommendation är att boka en hemstädning varje eller varannan vecka.

Måste jag vara hemma under hemstädningen?

Nej, du behöver inte vara hemma under städningen om du inte vill. Du kan lämna en nyckel eller ordna så att städföretaget kan komma in i ditt hem när du inte är där. Var dock noga med att välja ett pålitligt städföretag för din säkerhet och trygghet.

Vad ska jag göra innan en hemstädning?

Det är bra att plocka undan eventuella lösa föremål, såsom kläder eller leksaker, och tömma sopkorgar innan städteamet kommer. Om du vill att de ska fokusera på specifika områden, som till exempel ett extra smutsigt badrum, kan du informera dem om det i förväg.